Tarpinio atsistovėjimo (fermentavimo) spinta
Paskirtis:
Po tešlos padalinimo ir apvalinimo būna iš dallies sunaikinta glitimo struktūra, išlieka labai minimalus anglies dioksido kiekis tešlos ruošinyje.
Jei mes įdėsim tokį ruošinį tiesiai į karštą krosnį, gausime labai tankią duoną, neišpurintu minkštimu ir sutrūkusią gaminio plutele.
Praktika parodė, kad mes galime išvengti to siųsdami tešlos ruošinius į tarpinį atsistovėjimą, kuriame tešlos ruošinys 5-15 minučių pailsės maždaug 20-25 oC temperatūroje prie normalaus drėgnumo.
Per tą laiką atkuriamas glitimas, padidėja tešlos ruošinių apimtis ir minkštimo puringumas.
Tešlos ruošinių paviršius taip pat gerėja, pasidaro tvirtesnis. Tai labai pagelbės tolimesnėje formavimo stadijoje.
Tarpinio atsistovėjimo (fermentavimo) kamera yra mechaninė kamera su specialia mikroklimato sistema, kuria siekiama fermentuoti apvalios arba ilgos formos tešlos ruošinius per nustatytą laiką atitinkamu gamybos ir technologijų etapu.
Kameros konstruktyvas tiesiogiai priklauso nuo technologinio proceso ypatumų, t. y. kaušlelių-lovelių skaičiaus, ruošinių dydžio, ruošinių tipo bei bendro gamybos proceso greičio.
Gali būti vietoje kaušelių-lovelių sistemos medžiaginių juostų tarpinio atsistovėjimo kamera.
Kameros priežiūros patogumui, švarumo ir techninės būklės palaikymui kunstrukcija numato nuimamus kaušelius-lovelius, kitų dalykų.
Kameroje gali būti įmontuotas automatinis šildymo ir drėkinimo sistemos kontrolės prietaisai, jei to pageidauja klientas.
Pagrindinio atsistovėjimo kameros
Galutinis tešlos atsistovėjimas trunka nuo 25 iki 120 minučių ir priklauso nuo daugelio veiksnių: miltų kokybės, mechaninio tešlos apdorojimo būdo, tešlos ruošinio masės, riebalų ir cukraus kiekio ruošinyje, kas lėtina fermentacijos proceso.
Galutinio atsistovėjimo kameroje produkto apimtis padidėja o tankis sumažėja.
Siekiant padidinti forma ir tūrį ir kad tešlos ruošinio paviršiuje neatsirąstų įtrūkimų atsistovėjimo spintoje palaikoma drėgmė yra labai aukšta.
Atsistovėjimo spintos našumas turi būti didesnis kelis kartus (gaminant mažas produktų ruošinius-5-7 kartus, duona-1,5-2 kartus)ю
Nepertraukiamo veikimo atsistovėjimo sistemos.
Nepertraukiamo veikimo atsistovėjimo sistemos yra suprojektuotos taip, kad per nustatytą laikotarpį kiekvienas tešlos ruošinis būtų perkeltas vienas po kito, užtikrinant vienodas fermentacijos sąlygas kiekvienam ruošiniui, siekiant užtikrinti vienodos išvaizdos galutinio produkto gamybą.
Elektros krosnies modulinė konstrukcija leidžia jas kurti bet kurios konfigūracijos. Krosnelės gali būti nuo 1 ir 6 nepriklausomi konditerijos kamerų su įvairiais sugebėjimais. Kameros aukštis-170 mm.
Stelaže jūs galite taip pat patalpinti atsistovėjimo spintą arba kaiplentynass padėklams.
Krosnys galite dididnti bet kuriuo metu naudojant papildomus modulius. Standartinis valdymo skydelis yra kairėje pusėje
Kliento prašymu gali būti padidintos kepimo kameros ir valdymo pultelis dešinėje krosnies pusėje.
Kameros techniniai parametrai:
Modelis
|
|
GT MIKRO
|
GT 600
|
GT 800
|
El. galingumas
|
kW
|
4
|
5,5
|
5,5
|
Kepimo paviršius
|
m2
|
0,25
|
0,5
|
0,5
|
Kepimo kameros aukštis
|
mm
|
170
|
170
|
170
|
Modulo aukštis
|
mm
|
280
|
280
|
280
|
Rotacinės krosnys
Daugumoje įmonių nuo prekybos centrų iki vidutinio dydžio kepyklų naudojamos rotacinės kepimo krosnys. Rotacinės krosnys turi daug privalumų – jos yra lengvai valdomos, ekonomiškos ir labai našios. Rotacinės krosnys yra dviejų tipų, jos skiriasi pagal naudojamo kuro rūšį:
• dujų ir skysto kuro,
• elektriniai.
Dujinės kepimo krosnys eksploatacijoje yra daug pigesnės, tačiau tai nėra tokios patogios vartotojui, turi mažiau papildomų funkcijų. Šiuolaikiniai modeliai yra dažniau elektriniai.
Beveik visos rotacinių krosnių modeliai turi savo garo generatorių.
Specialūs vežimėliai su lentynomis, ant kurių pakrauti tešlos ruošiniai, yra įstūmiami rotacinę krosnį. Kepėjas pasirenka norimą kepimo režimą ir paleidžia kepimo procesą. Šiuolaikiniuose įrenginiuose yra labai patogios skaitmeniniai valdymo blokai, kurie leidžia naudoti sukurtą programą, kurti ir laikyti atmintyje gaminių kepimo nustatymus. Kepimo proceso metu kepimo vežimėlis sukasi su gaminiais kameros viduje, vyksta intensyvus karšto oro pūtimas. Vienodas karšto oro padavimas į kepimo kamerą, jo aktyvioji apyvarta, būtinas greitis ir temperatūra užtikrina vienodą kepimą. Kepimo kameros šildymas karštu oru atliekamas paduodant jį per specialius oro kanalus. Kepimo režimas tiesiogiai priklauso nuo duonos ar kitų kepinių, kuriuos mes kepame, tipo.
Mes siūlome rotacines krosnis BAGO LINE, kurios puikiai suderina kokybę, patikimumą, praktiškumą ir kainą.
Pakopinės kepimo krosnys
Pramoninės kepimo krosnys
Mūsų įmonė kartu su Lenkijos partneriu užsiima cikloterminių ir elektrinių tunelinių krosnių projektavimu ir gamyba.
Siūlome tunelines krosnis skirtas plataus konditerijos gaminių, duonos ir duonos gaminių pramoniniam kepimui.
Mes taip pat siūlome krosnis kepimui labai aukštoje temperatūroje per trumpą kepimo laiką (macai, pitoms, lavašui ir tt).
Šiolaikinės gamybos linijos šiandien pasiekė aukščiausią automatizavimo lygį, su minimaliu apatarnaujančiu personalo skaičiumi, tai suteikia tokiai įrangai efektyvumo bei padaro ją ekonomiškai labai rentabiliomis.
Tunelinės krosnys – konstruktyviai tai tunelis, kuriame yra gaminių garavimo zona arba jos nėra, 3-6 kepimo zonos, kiekvienoje numatyta atskira temperatūros kontrolė aukštyn / žemyn, kairė / dešinė. Kiekvienoje zonoje įrengtas kontrolės liukas, per kurį galima kontroliuoti kepimo procesą konkrečiame krosnies segmente.
Krosnies konstrukcija turi daug privalumų, kurie užtikrina įrangos ekonomiškumą, aukštus kepimo rezultatus:
• naudojimas šiuolaikinių tipų šiluminės izoliacijos
• naudojimas šiuolaikinių vokiečių firmos NORD pavarų
• naudojimas taupių variklių pagrindiniame gerbėjų svetainėje
• tunelio konstrukcija leidžia veikti su minimaliais šilumos nuostoliais
• mikroprocesorinė degiklio kontrolė užtikrina mažas kuro sąnaudas
• modernus degiklis užtikrina sklandų veikimą su minimaliomis sąnaudomis degiklio priežiūrai
Tunelinėse krosnyse padu gali būti plieninė juosta SANDVIK (Švedija) arba plieninis tinklas.
Konstrukcija numato pado judėjimo kontrolės bei reguliavimo mazgą.
Išorės skydai – dažytos milteliniu būdu arba nerūdijančio plieno.
Šiuolaikinė automatika padeda išlaikyti nuolatinę juostos centravimą,
bet koks juostos pavažiavimas į šonąi nuo išilginės ašies yra nustato jutikliais ir pneumatinių cilindrų pagalba grąžina į pradinę padėtį.
Naudojame firmos Festo pneumatika.
Tarptautinis koncernas Festo yra pirmaujanti pasaulio tiekėja pneumatinių ir elektromechaninių sistemų automatizavimo įvairioms pramonės šakoms.
Cikloterminės tunelinės krosnys sildomos dujų arba skysto kuro.
Krosnies širdis yra gamtinių dujų, skysto kuro ar dvejopo kuro degikliai.
Mūsų naudojamas degiklis pagamintas firmoje ELCO (Šveicarija). Dujų, skysto kuro ir dvejopo kuro degikliai turi pirmos klasės ELCO įrangos reputaciją.
Šios reputacijos pagrindas yra ilgametė patirtis kuriant platų techninių sprendimų ir mokslinių tyrimų veiklą.
Pastaraisiais dešimtmečiais, ELCO prekės ženklas įgavo tarptautinį statusą. Kiekvienas degiklis ELCO sertifikuotas pagal Europos, nacionalinių ir tarptautinių standartų kokybės ir saugos reikalavimus.
Siekiant atitikti NOx emisijos reikalavimus, dujų degikliams, naudojamos galvutės su vidaus recirkuliaciją, dyzeliniai arba dvejopo kuro degikliuose – nemokamai galvos uždegimas Freeflame ®).
Jūsų pageidavimu, galime įrengti ir kitų pasaulinio garso gamintojų degiklių , pvzd., Weisthaupt (Vokietija).